Subsidieregeling

Subsidieregeling

De stichting HartslagNu Veenendaal maakt het mogelijk om met subsidie een AED en buitenkast aan te schaffen voor uw buurt of woonwijk. De voorwaarden hiervoor zijn:

  • Type AED en buitenkast liggen vast. Deze zijn in overleg met de gemeente bepaald met als doel om eenduidigheid binnen de gemeente Veenendaal te krijgen. Dit heeft niet alleen voordelen voor burgerhulpverleners die een AED moeten gebruiken, maar ook voor het onderhoud en uitwisselbaarheid van onderdelen.
  • De AED moet in een buitenkast worden geplaatst (niet op het zuiden én het westen gericht in verband met de zon). Plaatsing en locatiebepaling geschied in overleg met de stichting van HartslagNu Veenendaal.
  • De kosten voor een AED in 2022 zijn € 1.300,-. Hiervoor wordt de AED voor 8 jaar lang onderhouden. De stichting betaald de resterende deel van de kosten vanuit de subsidie van de gemeente (zijnde €1.450,-). U dient zelf of samen met andere bewoners van uw wijk de benodigde €1.300,- te betalen. Wanneer u de AED met 20 personen wilt aanschaffen, bedragen de kosten per persoon €65,- . Bij 40 personen bedragen de kosten €32,50.- per persoon.
  • Indien gewenst kunnen we voor de wijk een reanimatie opleiding verzorgen. De kosten voor deze opleiding bedragen in 2022 €24,- per persoon. Bij minimaal 10 personen zal deze opleiding gegeven worden.
  • Wij melden de AED aan bij HartslagNu
  • De kosten voor het energieverbuik van de buitenkast zijn voor de eigenaar van de woning waar de AED aan de muur hangt. deze kosten bedragen een paar euro op jaarbasis.
  • De buitenkast wordt door een installateur waarmee wij samenwerken gemonteerd.
  • Na 8 jaar moet de AED worden vervangen. Dit wordt vooralsnog niet door de stichting HartslagNu Veenendaal of de gemeente Veenendaal betaald. Dat betekent dat u samen met uw wijk moet sparen voor de vervanging. Globaal betekent dat wanneer u met totaal 40 personen de AED aanschaft, u per persoon de komende 8 jaar ongeveer €10,- per jaar moet sparen voor de vervanging.

Stel uw vraag

Heeft u een vraag over AED in uw woonwijk klik dan hieronder: